Če slika govori več kot tisoč besed, potem iluzija govori več kot milijon njih!

Vstopite v zanimiv svet iluzij, zaradi katerega več ne boste verjeli svojim čutom in boste pri tem še navdušeni; v svet, ki vas bo popolnoma zmedel, ampak tudi naučil o marsičem … Obiščite nas in presenečeni boste, ker nič ni tako, kot se zdi, še posebej ne v Muzeju iluzij!

Ste pripravljeni na čudežno doživetje? Obiščite ljubljanski Muzej iluzij! Ponujamo vam mikavno vizualno, čutno in izobraževalno izkušnjo z množico novih, še nikoli doživetih iluzij!

Ljubljana, glavno mesto iluzij!

Ljubljanski Muzej iluzij odpira prostor za družabni in zabavni izlet v svet, ki navdušuje vse generacije! To je popolno mesto za nova doživetja in uživanje s prijatelji ali družino, največje takšno v tem delu Evrope. To ni samo mesto za otroke, ki ga obožujejo, to je mesto za starše, pare, dedke in babice!

Preverite, kaj ponujamo, ne boste verjeli svojim očem!

Pogumno skočite v vrtinec iluzij, ki ga ustvarja Vortex predor. Predor vas bo povsem obnorel in pripravil do tega, da se boste še kako borili pri napredovanju čez rotirajoč cilinder v želji, da naredite naslednji korak – na ravni in stabilni podlagi. Obrnite svojo podobo v sobi ogledal, izgubite se v neskončni sobi, uprite se gravitaciji in razmerjem velikosti ter se fotografirajte v vseh, ampak prav vseh nemogočih pozah!

Ukanite oko in zabavajte um

Uživajte v naši zbirki hologramov, zaglejte se v vsako optično iluzijo in dobro preglejte vsako inštalacijo. Te so sijajen, zaigran opomin, da so naše predpostavke o svetu, kot ga vidimo, pravzaprav res samo predpostavke.

Pravo bogastvo eksponatov vas bo zagotovo pripravilo do tega, da kar ne boste mogli verjeti svojim očem. Z zabavnimi in atraktivnimi ugankami se boste veliko naučili o vidu, percepciji, človeških možganih in znanosti, zato boste bolje razumeli, zakaj vaše oči vidijo stvari, ki jih možgani ne razumejo.

Na koncu se ustavite v prostoru za igro z didaktično logičnimi igračami ter ugankami; prepričani smo, da boste doživeli vsaj malo frustracije in veliko, veliko zabave.

Pridite, raziščite svet iluzij in doživite nemogoče! …vendar nikar ne pozabite prinesti s seboj svojega najljubšega fotoaparata 😉

Kontakt:

Kongresni trg 13
1000 Ljubljana, Slovenija
T. +386 1 320 54 66
info@muzejiluzij.si*

*ponedeljek – petek
od 8.00 do 16.00 ure

Odpiralni čas muzeja:

PONEDELJEK – NEDELJA
od 9:00 do 22:00 ure

Cene vstopnic:

odrasli: 9,5 EUR
otroci 5-15 let: 5,5 EUR*
družinska vstopnica: 23,5 EUR**
*brezplačen vstop mlajših od 5 let ne velja
v primeru organiziranih skupinskih ogledov;
**pomeni dva odrasla z največ dvema
otrokoma do vključno 15. leta

Razstava:

Opisi eksponatov so v slovenskem,
angleškem, nemškem in italijanskem jeziku.